Bilgisayarımda kullandığım programlar!
Bu zamana kadar kullandığım bilgisayarlarımın hemen hemen hepsinde genellikle aynı programlar yüklüydü çünkü; şimdi sıralayacağım programlar hem çok tercih edilen hem de çok kullanışlı programlar… Sen programın adını, işlevini duymuş olamayabilirsin. O yüzden programın ismini ve ne işe yaradığını bilirsen belki sende kurup, bilgisayarında kullanmak istersin.
Dipçik not: Programları liste yapmadan önce belirtmeliyim ki; eğer beğendiğin program olursa arama motorları üzerinde mutlaka güvenilir sitelerden indir. Eğer full sürüm şeklinde istiyorsan program + crack şeklinde bul. Ama unutma ki her crack içinde zararsız da olsa virüs vardır. Kimi virüsler vardır, sadece yazılımsaldır. Kimi virüsler vardır, senin bilgilerini çalmak amacıyla programa yerleştirilmiştir. O yüzden indirdiğin dosyayı anti virüs ile mutlaka tarat. Eğer bilgisayarında anti virüs tarzında program yoksa virustotal gibi siteler üzerinden online olarak +40 anti virüs programına taratabilirsin.
İnternet Download Manager
Program indirmenin işkence halini ortadan kaldıran bir program. Yarıda kesilme derdi yok, net gitti derdi yok. İstediğin zaman durdur, istediğin zaman başlat. Programın aslında en çok bu yanını ve toplu indirme bölümünü seviyorum. Hız olarak da normal tarayıcı indirme hızına göre çok daha iyi. Net hızımızın %95’ini kullanıyor herhalde program. Oldukça başarılı.
Mozilla Thunderbird
Günlük olarak maillerimi kontrol ederim. Bilmiyorum sen günlük olarak mail kontrolü yapar mısın ama eğer mail ile ilgili işlerin var ise bu program çok işlevsel ve basit arayüzlü.. Oldukça kullanışlı bir program ancak duyduğuma göre artık bu programın yeni sürümü çıkartılmayacakmış.
Google Chrome
Açıkcası chrome harici 3-4 adet daha kullanabileceğim tarayıcı mevcut. Yandex.Browser, Opera, İE tarzında tarayıcıları maalesef kullanamıyorum çünkü chrome ile kıyaslandığında aşırı yavaş kalıyorlar. Eklenti desteğiyle ve Google bünyesinde olmasından dolayı Chrome her zaman bir adım önde benim için.
Adobe Photoshop
Web tasarım alanıyla ilgileniyorsan veya tasarıma merakın varsa mutlaka bir gün karşına çıkacak bir program. Çok işlevsel olduğundan öğrenmesi de bir o kadar zor. Bende tam anlamıyla kullanmasını bilmesem de işimi halledecek kadar yetiyor bu program bana.
Tivibu
“İnternetten televizyon izlemek” eskiden herkes için istenen bir şeydi ve oldu da. Sayısız canlı televizyon izleme sitesi bulunuyor ancak hiçbiri beklentimi tam anlamıyla karşılamıyor. Bazısı donarak yayın yapıyor, bazısı reklamlarla dolu oluyor. Beklentilerim tam anlamıyla karşılanmıyordu ki tivibu çıktı. TTNET’in bir servisi olan Tivibu ile kesintisiz şekilde canlı tv izleyebiliyor, kaçırdığım dizileri tekrar tekrar izleyebiliyorum. Biraz TTNET reklamına benzedi ama gerçekten durum bu. Çok işlevsel ve sürekli kullandığım bir programdır kendileri…
TeamViewer
Uzaktan bilgisayara erişimi herkes bilir de bunun nasıl yapılacağını bir türlü bilmez insanımız. Bu program ile uzaktaki bilgisayarlarına direkt olarak ulaşabiliyor ve bilgisayar başında yaptığın bütün işlemleri, uzaktan bağlantı sayesinde de yapabiliyorsun. Bunun için tek gereken bağlanacak olduğun ve bağlı olduğun bilgisayarlarda bu programların yüklü olması. Sen nerede olursan ol, ufak şifre yardımı ile bütün bilgisayarların senin emrinde…
K-Lite Codec
Google üzerinde aratırsan “x dosyasını açamıyorum”, “x uzantılı video açılmıyor” tarzında şikayetlerle çokça karşılaşırsın. Aslında bunun çözümü yok basit. En orijinal hali ile winamp veya wm player bazı uzantıları açamıyor maalesef. Bunun ise tek çözümü k-lite codec… Bu programı yükledikten sonra istediğin player üzerinden, istediğin uzantıda ki videoları sorunsuz şekilde açabilir ve izleyebilirsin.
Winrar
Dosyaların yüksek boyutlarda olması bizi endişeye sokardı. Oyunlar, yüksek boyutlu programları bilgisayarda saklamak bize çok ağır gelirdi çünkü, normal bir bilgisayarın hard disk boyutu 500 gb – 1 tb arasında oluyor en fazla. Dolayısıyla bir programa veya oyuna 10-20 gb alan ayırmak adama koyuyordu açıkçası. Winrar ile sıkıştırıp arşivinize eklediğiniz programlar, eskisine oranla çok çok daha düşük boyutta bilgisayarınızda kalıyor.
Ersin
Bloğuna makale yazıp içini dökerek deşarj olan, Fırat karikatürlerini çok seven, Fenerbahçe aşığı, WordPress ve Advertising hakkında oldukça bilgi sahibi, kaliteli sözleri olan her şarkıyı bıkana kadar dinleyen birisi..
Adobe Photoshop vazgeçilmezimdir benim de.
Güzel paylaşım olmuş hocam, bu programlara KM player da eklenebilir aslında. Oyun videolarını izlerken onu kullanıyorum ben.
Merhaba;
Yazinizi okudum acaba tivibu’da tv izlemek ucretlimi?
Aylık 5 tl ücreti var tivibu’nun.
tarifene ek olarak mı 5 tl kardeş?
aynen hocam.
Mozilla Thunderbird’i tek geçerimm!
Tivibu gerçekten çok güzel fonksiyonlu teknolojik bir sistem lakin İnternetsiz çalışmaması kötü uydu sistemine dayalı bir şekilde çalışıyor olsa tadından yenmeyecekmiş paylaşım için teşekkürler yönetici kardeşim.
photoshop her türlü grafik işinde en iyisidir
Bence bilgisayar optimizasyon ve performans kaybını önleyecek nitelikte programlarda kullanman gerekiyor. Bilindiği üzere siz müdahale etmediğiniz sürece Windows işletim sistemine tabi bilgisayarlar gün geçtikçe performans kaybeder.