Kız ile erkek ilişkisinde önemli noktacıklar.. -Vol 2-
“Erkek ile kız arasındaki ilişkisindeki önemli noktalar“ adlı dersimizin ikinci bölümünü vakit bulup ancak yazabildim. İlk bölümde seks, temizlik ve dış görünüşten bahsettik. Bu dersimizde ise saygı ve para konularını işleyeceğiz.
Dersleri bildiğiniz gibi çok gerekli, gerekli ve gereksiz olarak üç ana başlık altında topladık ama, bu gereklilikler kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Örneğin; bana göre birinci ders uyuyor, sana ikinci ders uyuyor olabilir. Bu yazıları ben yazdığım için kendi kafamdaki düşüncelere göre şekillendiriyorum. Sizde kendi kafanızdaki düşüncelerinize göre yazdığım dersleri sıralayabilirsiniz.
İlk madde: Saygı!
Aslında bu maddenin başlığını sevgi, saygı, güven yapabilirdim. Ancak bana göre en başta olay saygıda bitiyor. Saygının olduğu yerde sevgi, sevginin olduğu yerde ilgi, ilginin olduğu yerde güven, güvenin olduğu yerde karşılıklı sadakat, sadakatin olduğu yerde ise aşk vardır. Ancak bu olayın sağlamasını da yaptığınızda ortaya yine aynı şeylerin çıktığını görürsünüz. Bu farklılık ise ilişkiden ilişkiye değişir. Bana göre bir ilişkide her şeyin saygı ile başladığını düşündüğüm için böyle bir sıralama yaptım. Size karşı saygılı olan birini sevebilirsiniz, ancak sizi sevip de saygısızca davranıyorsa, bu kişiye olan sevginiz azalabilir, bitebilir. Ancak saygılı davranmayı elden bırakmıyorsa ona karşı sevginizde azalmaz, aksine yükselir. Ayrıca ilişkide ki yalanlar, çiftlerin birbirlerine olan saygısını net biçimde ortaya koyar. Herhangi bir olay yüzünden sevgilinize yalan söylemeniz, hem ilişkiye olan saygınızı hem de kendinize olan saygınızı ortadan tamamen kaldırır. Yalan, ilişkinizde ki saygının baş düşmanıdır. Sizi seven kişi her halinizle sever. Ama ondan birşeyler saklamak veya yalan söylemek hem saygısızlık hemde karşı taraf öğrendiğinde güvensizlik oluşturur. Üstteki maddelere tekrar bakarsanız, güvenini yitiren birinden ilgi veya sadakat beklemeyin.
İkinci madde: Para!
Hayat nasıl parasız yürümüyorsa ilişki de parasız yürümüyor bana göre. En basitinden örnek verecek olursak; sevgilinizle bir yemeğe çıkmak para gerekirir, luna parka gitmek para gerektirir, hediye almak para gerektirir vb. vb. uzaar gider. İlişki olsun veya olmasın para mutlaka şart. Ancak parayla dönen bir ilişkide yürümez. Düz mantıkla konuya yaklaşacak olursak para bitince ilişkide biter değil mi? Tabii ki evet. O yüzden ilişkilerinize kesinlikle parayı konu edinmiyorsunuz. Konu edinirseniz ne olur? Her iki tarafta birbirine olan sevgisini valize doldurup denize atar ve sizi sadece para için kullanmaya başlar. Sizin veya onun sevgisi artık önemli değildir çünkü artık paraya alıştırdığınız bir kukla vardır karşınızda. Bu duruma engel olmak için de bütçenize göre hareket etmelisiniz, karşı tarafı şımartmamalısınız ki seviyeyi görsün, bilsin. Ayrıca bunların dışında paranız yokken veya varken sürekli bir şeyler isteyen kızdan-erkekten hayır gelmez. “Erkekten” diye neden yazdım bilmiyorum ama belki aramızda kız parası yiyen vardır diye söyledim. Zaten kız parası yiyen varsa şu an buradan defolup gidebilir. Kız parası yenir mi amk? Erkekliğini zikeyim.
Ersin
Bloğuna makale yazıp içini dökerek deşarj olan, Fırat karikatürlerini çok seven, Fenerbahçe aşığı, WordPress ve Advertising hakkında oldukça bilgi sahibi, kaliteli sözleri olan her şarkıyı bıkana kadar dinleyen birisi..
Sevgilime bu konuyu göstereyim de az seni örnek alsın. 🙂
İlk önce sadakatli olacak arkadaş…
Kız erkek ilişkisinin püf noktalarını dile getirmişsiniz. Erkek veya kadın farketmez. Dediğiniz gibi sevgi saygı her şeyden önemlidir. Bizler buradan bir şeyler kapıp sevgilimize daha çok özen gösterip önemsemeliyiz.
Saygının olduğu yerde paranın ne önemi varmış ya. Gerçek saygı ve sevgi ile bir olursa para zaten kazanılır. Gerçi günümüzde para için herşeyi yapan bir nesil varken bunları söylemek de abartılı olabilir.
Karşılıklı saygı, hoşgörü olduktan sonra hakikaten samanlık seyran olur. Para da huzur için daha rahat bir yaşam için olmazsa olmaz tabi ki.
Açıkçası 2. madde daha önemli şu devirde. Maddiyata verilen önem maneviyata verilen önemden kat ve kat fazla.