Başkasının Twitter Kapak Fotoğrafını Almak
Çalmak veya hırsızlık gibi görünen bir olay gibi görünse de aslında o kişinin de o resmi başka yerden bulduğunu unutmamak lazım. Bazen kişinin kendine özel yaptığı resimlerde olabiliyor beğendiklerimiz arasında. Fakat bunu bilemeyebiliyorsun haliyle. O yüzden birazdan yapacağım fotoğraf alma işlemini yapmadan önce izin almak şart bence. En azından bunu yaparak “hakka girme” olayını ortadan kaldırmış oluruz sayın okuyan.
“Beğeni” insan için gerçekten çok önemli bir durum. İnternette kullanabilmemiz için yapılmış sayısız 10’lu veya 100’lü twitter kapak fotoğraf paketleri bulunuyor. Fakat hiçbiri bulduğumuz o tek resim karesinden daha iyi görünmeyebiliyor gözümüzde. Haliyle ona ulaşma duygun kabarıyor ve sonunda arama motorları üzerinden “başkasının twitter kapak fotoğrafı nasıl alınır” tarzında aramalar yapıp bu konuya giriş yapıyorsun.
Hoş geldin diyelim. Anlatıma geçiyorum lafı daha fazla uzatmadan.
Varsayalım ki F.Bahçe’nin yeni transferi Robin Van Persie‘nin kapak fotoğrafını almak istiyoruz. Bunun için ilk olarak aşağıdaki resimde de gösterdiğim üzere, resmin bulunduğu profil sayfasına sağ tıklıyoruz ve “sayfanın kaynağını görüntüle” seçeneğine tıklıyoruz.
(RESMİN ÜZERİNE TIKLAYARAK BÜYÜTEBİLİR VE DAHA NET GÖREBİLİRSİN!)
Açılan sayfa, kapak fotoğrafını istediğiniz profil sayfasının kaynak kodlarını gösterdiği bölümdür. Bu sayfa üzerinden resim dosyasına ulaşacağız. Bunun için ilk olarak CTRL+F tuşuna basarak “1500×500” şeklinde bir arama yapıyorum. (Bu aramayı neden “1500×500” şeklinde yapıyorum onu da kısaca açıklayayım ki bilgi sahibi olun. Twitter profil sayfalarına “1500×500” boyutlarını standart resim kabul ediyor. Çünkü profil sayfalarında “1350×320” boyutlarında resim gösteriliyor. Haliyle göstereceğim alandan fazla genişlikte resim yükle ki hem kaliteli görünsün hem de absürt bir görüntü ortaya çıkmasın diyor Twitter. Bizde bu durumdan faydalanarak kapak resmini bulmaya çalışıyoruz.)
(RESMİN ÜZERİNE TIKLAYARAK BÜYÜTEBİLİR VE DAHA NET GÖREBİLİRSİN!)
Gördüğünüz gibi “1500×500” şeklinde aratarak kaynak kodlarında resmin linkine ulaştım. Bu linke tıklayarak kapak resmine ulaşıyorum. BKNZ.
Ve tüm işlem bu kadar. Artık kapak fotoğrafını ister Twitter profilimizde, ister Facebook zaman tünelinde, istersek de internet üzerinde dilediğimiz gibi kullanabiliriz.
Sağlıcakla kalın.
Ersin
Bloğuna makale yazıp içini dökerek deşarj olan, Fırat karikatürlerini çok seven, Fenerbahçe aşığı, WordPress ve Advertising hakkında oldukça bilgi sahibi, kaliteli sözleri olan her şarkıyı bıkana kadar dinleyen birisi..
güzel bir paylaşım… emeğinize sağlık…
Güzel bir paylaşım, bi keresinde benimde fotoğrafımfake bir hesap tarafından alınmıştı
Bu yöntemi öğrendiğim gerçekten iyi oldu bazen güzel resimler denk geliyordu teşekkürler 🙂
teşekkürler
Bilginin kısıtlı paylaşım yapıldığı günümüzde güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş. Eline sağlık
tam da aradığım şeyi anlaşılır şekilde anlatmışsın. teşekkürler:)
anlatım guzel olmus insanlar faydalana bılır ama ılerıye gıtmesınler 😛
günümüzde artık herşey okadar kolaylaştı ki herşeyin pratik bir yolunu icat ettikleri için insanlar meraktan da olsa bakıyor ve eğer hoşuna giderse işine yarasın yaramasın biyerlerde bi hava atma konusu olacak kadar faydalanmaya çalışıyorlar 🙂 bunu bazen bizlerde yapmaktayız, tabiki bunu her yerde denemeyin ilgili konuyla bilgisi olan es kaza birileri çıktığı zaman kolaylığını anlatınca rezil olabilirsiniz ..