Kripto Terimlerle Kripto Para Dünyasını Keşfedin

Tarih: 23 Şubat 2023 Per 13:15 | Bu yazı 293 kez okundu.

Kripto para dünyasına giriş yaptığınızda ilk evrelerde anlamını bilmediğiniz terimlerle sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Bunları iyice öğrenmeniz daha emin adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Örneğin, antifragile ne demek? Bu terimi öğrendiğinizde bir kripto varlığın belirsizlik ve risk durumları ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. Bazı kripto paralar için kırılganlık dereceleri yüksek olup bunlara karşı temkinli davranmanız gerekecektir. Diğer önemli bir terim olan segwit ne demek, diye araştırdığınızda kelime anlamı olarak ayrılmış tanık mutabakat kavramı olduğunu görebilirsiniz. Bu kavramın asıl fonksiyonu blok zincir ağında mevcut olan işlem hacmini genişletmektir. Kripto para dünyasını keşfederken stokastik indikatörü ile ilgili de bilgi edinmeniz işe yarayacaktır. Hız göstergesi olarak bilinen bu kavram bir tür momentum indikatörüdür, fiyatı ve hacmi takip etmez. Kullanım şekli çoğunlukla kripto para teknik analizlerine ilişkindir.

Anti-Fragile Ne Demek?

Kullanıcılar anti fragile ne demek, sorusuna yanıt aradıklarında bir varlığın belirsizlik ve risk hallerinde iyi performans gösterme eğilimini ifade ettiğini görebilirler. Genellikle piyasada belirsizlik hakim olduğunda fiyat artışları görülme olasılığı yüksektir. Geliştirilen anti kırılganlık tezine göre Bitcoin yaşadığı olaylardan sonra daha da güçlü hale gelmiştir. Diğer varlıkların kırılganlık düzeyleri ile ilgili de farklı açıklamalar mevcuttur.

Stokastik İndikatörü Önemli mi?

İlk olarak George Lane tarafından 1950’li yıllarda ortaya çıkan stokastik indikatörü, momentumun ölçümünü yapar. İncelenen periyot en düşük ve en yüksek ölçümleri gösterir. Bu ölçümler sırasında %K ve %D değerleriyle gösterilen iki önemli büyüklüğe ulaşılır.

Her iki büyüklük için de kullanılan hesaplama formülü farklıdır. Elde edilen verilere göre değerlendirme yapılır. 20 – 0 aralığı aşırı satım, 80 – 100 aralığı aşırı alım olarak değerlendirilir.

Segwit Nedir?

Bitcoin çekirdeğinin geliştirici ekibi tarafından ortaya çıkarılan segwit işlem hacmini iyileştirir ve 2015 yılında geliştirilmiştir. Tanık verilerini ana bloktan kaldırır ve işlem boyutunu azaltır. Bu sayede blok başında daha fazla işlem yapılabilir ve Bitcoin ağının kapasitesi artırılabilir. Segwit ne demek diye baktığınızda blok kapasitesini artırmak haricinde farklı fonksiyonları olduğunu da görebilirsiniz. Blok boyutunu 4 milyon birime taşıyabilen segwit, Bitcoin transfer işlemlerinde iki madenci onayını yeterli görür, çok imzalı işlemlerde güvenliği artırır. Daha fazla ayrıntı için Bitlo Akademi’den yararlanabilirsiniz.

Kategori: Tavsiye
facebook Twitter friendfeed
Ersin Üzgün

Ersin

Bloğuna makale yazıp içini dökerek deşarj olan, Fırat karikatürlerini çok seven, Fenerbahçe aşığı, WordPress ve Advertising hakkında oldukça bilgi sahibi, kaliteli sözleri olan her şarkıyı bıkana kadar dinleyen birisi..

Yazı hakkında yorum yapın!

    Cevap Yazın

    Lütfen yorum alanındaki İsim - E-posta - Web sitesi(zorunlu değil) bölümlerini doldurun. Yorum yazarken gireceğiniz e-posta adresi yayınlanmayacakatır.

    Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.